martes, 14 de enero de 2014

Senyors i senyores del PP i CiU: així no fem país!



Quin any 2013 que ens han fet passar els governs de dretes! El del PP a l’Estat i el de CiU a Catalunya. Un any on no han parat de retallar. Han anat a perseguir la cultura apujant l’IVA fins al 21%, han retallat  la sanitat i l’educació (LOMCE), han deixat inservible la Llei de la dependència i no paren atenció a la Llei d’igualtat ni a la violència de gènere. I ara, amb la seva reforma de la Llei de l’avortament, pretenen carregar-se la llibertat de les dones a decidir sobre el seu propi cos, perquè la dreta més rància i casposa, conjuntament amb els sectors més conservadors de l’Església, les vol tutelar. Tot plegat, demencial.

Una menció a part es mereix l’aplicació de la reforma laboral i la destrucció d’ocupació a la qual ens han sotmès les diferents patronals a l’Estat, a Catalunya i, per descomptat, i de quina manera, al Vallès Occidental. Ara, però, pretenen maquillar les dades de l’atur, donant-ne només una part i fent lectures barroeres. Pot créixer l’economia en aquests moments? És clar que sí. I això està tenint un efecte positiu en les persones que vivim aquí? És clar que no! La conflictivitat laboral ha estat la protagonista d’aquest any passat.

Una menció especial es mereix l’actual conflicte de Panrico, on, perdonin els governants de CiU, però van utilitzar la força per posar-la al servei de la direcció de l’empresa. Els mossos van reprimir els piquets  mentre treien el producte de l’empresa. La Generalitat es va posar al servei de l’esquirolatge, vulnerant el dret a la vaga. I no ho diu només CCOO. La Inspecció de Treball, fruit d’una denúncia que vam interposar, ens ha donat la raó. Senyor Mas, així no fem país! I què ens podeu dir del conflicte d’Alstom?, en què la patronal intenta interposar el xantatge per rebaixar les condicions salarials i socials de la plantilla. Una patronal que es nega a mantenir una negociació equilibrada. I ara resulta que la Generalitat adjudica la construcció de trens a una empresa suïssa. Senyors Mas, Puig i Vila, així no fem país.

Hem deixat un any, el 2013, on ens han reformat el sistema públic de pensions, retallant els increments a les actuals persones pensionistes, cosa insòlita i inaudita.  El 2013 també ens ha portat una llei de seguretat que pretén criminalitzar la mobilització i la reivindicació. És clar que sí! Com en els millors anys de la dictadura. I, a més, privatitza les forces públiques. Aquest any passat ens han presentat la seva pretensió de reforma de l’Administració local.  Això vol dir allunyar recursos de la ciutadania i suposarà més destrucció d’ocupació.

I per arrodonir l’any, el Govern del PP ens apuja la llum. No sense abans muntar el “teatret” de la por i de la presentació posterior de les seves bondats. Només ens apugen un 2,3% en lloc del temible 11%. Que bons que són! I la Generalitat ens ha felicitat l’any amb la pujada del transport públic, sobretot de la T-10.  Aquests fets han de tenir la seva resposta al carrer el proper 22 de gener en les concentracions convocades. No podem ni volem callar.

Amb aquest panorama, us hem de dir, “senyors i senyores del PP i CiU”, que no ens resignem. Repeteixo, no ens fareu callar. Seguirem apostant per la mobilització sostinguda i traurem el conflicte al carrer, per moltes “lleis mordasses” que promulgueu.

El 2014 continuarem lluitant i reivindicant perquè totes les persones tinguin les mateixes oportunitats i els mateixos drets. Perquè les persones estiguin en el centre de les decisions polítiques. Per frenar les vostres polítiques antisocials.

El 2014 proposarem un model industrial de creixement per al Vallès Occidental. Perquè volem recuperar l’ocupació. I segur que ho aconseguirem. Per això cal continuar amb l’estratègia d’aliances àmplies. Estratègies que han funcionat durant el 2013 i que hem de reforçar al llarg del 2014.

Vull felicitar la feina dels iaios i iaies flautes, de totes les persones sindicalistes que han estat a les empreses dels diversos sectors lluitant contra les mesures de la reforma laboral. Reforma aplicada sense compassió per les patronals. Vull felicitar també les plataformes cíviques i socials. I vull felicitar i agrair als empleats i empleades públics que, tot i patir doblement les retallades, segueixen prestant els serveis amb una professionalitat admirable.

A totes aquestes persones que no es resignen, als col·lectius que continuen lluitant per un altre model, als comunicadors i comunicadores que denuncien cada dia les injustícies, a tota la gent que defensa la justícia social, i per això surt i ocupa el carrer, molt bon any 2014.

Enrique Rodríguez Ruiz
Secretari general
CCOO Vallès Occidental

No hay comentarios:

Publicar un comentario